Kort og godt om oss

Strikk & Tøy har gjennom 2020-2021 gjennomgått en god del forandringer. Vi skiftet navn fra Strikkestua april 2020, og i juli 2021 så vi oss nødt til å flytte fra våre lokaler i Kirkegata til større lokaler i Storgata.

Strikk & Tøy har vært Kongsbergs ledende garnbutikk i en årrekke. Forrige eier, bygde opp et stort garnsortiment og hadde en helt unik service. Undertegnede overtok butikken i mai 2009. Med blandede følelser! En drømme-arbeidsplass med erfarne, trivelige og ikke minst dyktige medarbeidere og en kundegruppe bestående av bare bare blide, hyggelige og tålmodige sjeler. Men så var det noen med det å skulle ”hoppe etter Wirkola”…

Butikken er i stadig endring. Selv om vi har mest av ”gamle gode” garnkvaliteter, dukker det opp nye, spennende garn. Noen av disse er døgnfluer, mens andre er kommet for å bli. Vi liker å kunne tilby et variert utvalg, og vil nok satse på å opprettholde nåværende kvantitet på ca 300 ulike sorter.

Med garn kommer også tilbehør som strikkepinner, mønster, knapper, bånd og diverse ”kjekke-å-ha-duppeditter”. Vi tar gjerne imot tips til nye varer på markedet.

Vi har også fått med oss savnet av stoffer/ metervare i Kongsberg. Og i 2017 innredet vi et (litt for lite) hjørne av butikken til tekstiler. Og da ble det nødvendig med en del ekstra sytilbehør og noe quilteutstyr. «Stoff hjørnet» vokser og vokser og vi har begynt å sette fokus mot bekledningsstoffer. Vi fører også stoffer til noen bunader; Flesbergstakken, Skjælingen, Rundtrøya og Gråtrøya.

Vi som jobber her, utgjør en blanding av unge og gamle. Og sammen dekker vi alt fra favorittstrikkepinner på 2,5mm til 15,0mm, garn og stoffer fra gråtonefarger til regnbuefarger, fra 25-års-gamle favorittplagg til det som ikke er kommet ut enda. Tilsammen tror vi at vi har forsøkt, og har erfaring fra de fleste håndarbeidsteknikker som er garnrelaterte. Og de vi ikke har vært borti, vil vi gjerne få en innføring i…

Hjertelig velkommen til oss!

Våre ansatte

Trude Kolset
Daglig leder, eier

Siri Kolset
Nettansvarlig

Renate S. Hansen
Butikkmedaribeider

Eva
butikkmedarbeider

Rose
Butikkmedarbeider

Legg igjen en kommentar